Stichting Soepprojectboz
 
Iedereen is gelijk

Onze organisatie

Stichting Soepprojectboz is een vrijwilligerscollectief wat wanneer het buiten koud is per bakfiets soep uitdeelt onder dak- en thuislozen en andere mensen die het kunnen gebruiken, op 5 tot 9 locaties in Bergen op Zoom.

Medio maart 2020 zijn we tijdelijk in verband met de Corona situatie soep en soms maaltijden gaan verspreiden onder ouderen en kwetsbaren. De soep is merendeels gesponsord door restaurants en instellingen. Vrijwilligers verspreiden de soep in hun eigen auto vanuit onze opslag op het Zonneplein op dinsdag en donderdag tussen 11.30 uur en 13.00 uur. Ook in Steenbergen zijn ze op ons advies met een dergelijk project gestart.


Soep is het middel, medemenselijkheid is ons doel!

Voorts hebben we als vrijwilligerscollectief geen politieke en/of religieuze kleur.

Voor ons is iedereen gelijk!

Yeri Goossens en Wim Ligtenberg hebben samen met een aantal vrijwilligers de organisatie vliegensvlug opgericht. 15 januari 2019 verzorgde Rico Verhoeven samen met basisscholieren de aftrap op het sint Catharinaplein in Bergen op Zoom. (De weken daarvoor hebben we een aantal testrondjes uitgevoerd, om te kijken welke locaties interessant waren) Donderdag 24 januari 2019 zijn we gestart met het eerste serieuze ritje rond de peperbus om de dak- en thuislozen en andere mensen die het kunnen gebruiken in de stadswijken te voorzien van gratis soep en brood.  Medio mei is de organisatie als stichting verder gegaan. Begin november zijn we begonnen aan ons tweede seizoen, dit seizoen loopt tot half maart 2020.


Foto´s

Kijk meer foto´s in onze fotogalerij